Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi

av Giorgio Grossi

Stress är ett av det moderna livets stora hälsoproblem. Det finns så mycket brådskande att ta itu med innan man har tid att varva ned. För det ska man ju – sedan. Tyvärr har detta sedan en obehaglig förmåga att utebli. Med rätt kunskap kan man sätta stopp för stressen i tid. I Hantera din stress med KBT ges praktiska färdigheter för att kunna stressa mindre, vara mer närvarande eller bara ta det lugnare. Här kan du läsa om vad stress egentligen är och hur den påverkar din hälsa och prestationsförmåga. Du får veta vad det är som gör oss stressade och hur våra tankar, handlingar och kroppsliga processer påverkas såväl på kort som på lång sikt.

Med hjälp av tekniker från kognitiv beteendeterapi har Giorgio Grossi satt ihop ett steg-för-steg-program med en serie konkreta färdigheter för att bättre hantera stressen i vardagen. Här finns praktiska övningar och tekniker för att lära sig analysera sin livssituation, sätta upp konkreta mål för förändring och – inte minst – förändra sitt sätt att tänka och agera. Förordet i boken är skrivet av den välrenommerade psykologen och psykoterapeuten Anna Kåver, som även är författare till flera uppmärksammade böcker.

Giorgio Grossi är docent i psykologi, forskare vid Stressforskningsinstitutet och arbetar med kognitiv beteendeterapi vid Stiftelsen Stressmottagningen i Stockholm. Han är dessutom en mycket uppskattad föreläsare.

Köp på AdLibris Köp på Bokus Libris katalogpost

Omslagsbild till boken Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi
« Tillbaka till övriga boktips