Att leva som man lär

  28 augusti 2013

Nu har jag äntligen ”fått” tid att skriva lite på den här sidan. Det finns ju så mycket man vill (och måste) göra, och mitt intryck är att prioritering är precis lika utmanande för oss som arbetar på Stressmottagningen, som de som går våra kurser. Därför ska jag försöka skriva här enbart när jag känner mig lugn, harmonisk, insiktsfull, och har klarat av alla mina måsten –  om det blir glest mellan inläggen så har jag varit väldigt mindful 😉 Eller har jag missförstått hela upplägget? Kan man göra saker trots att inte alla förutsättningar är perfekta? Och inläggen måste inte heller vara perfekta? Känner att jag måste diskutera denna kluriga fråga med mina kloka kollegor under nästa fika..

Vad händer annars? Idag har jag varit på ett mycket inspirerande möte i ett nystartat center för social hållbarhet, och ser fram emot att fortsätta att arbeta för att hitta metoder som kan underlätta hållbar utveckling på både individ, grupp och samhällsnivå. Forskning om stress är här ett av flera viktiga områden.

En annan sak som känns väldigt skönt är att vi blivit färdiga med en ny lärobok om Psykosomatik i teori och praktik, http://www.studentlitteratur.se/#produkt/130/46720  där min bloggkollega Marie Söderström har skrivit ett i mitt tycke mycket läsvärt kapitel om sömnproblem, och Peter Währborg om Stress, Smärta och Utmattningstillstånd.

Ja ja, slut på reklamavbrottet, och nu är det visst läggdags, oj vad tiden går. Allt gott, tills nästa gång.

« Tillbaka till nyhetsarkivet