2-dagars workshop : Vad du behöver veta för att behandla stress

  5 augusti 2013

Utmattningssyndrom, stressreaktion eller bara en massa depression eller ångest kopplat till stress?
Vi lotsar genom konsensus och kontroverser och ger en uppdaterad forskningsöverblick över området och presenterar övergripande hur vi arbetar i våra multidisciplinära team på Stressmottagningen.
Därefter gör vi djupdykningar i de för den stressrelaterade ohälsan karakteristiska utmaningarna, som de vanligt förekommande kognitiva nedsättningarna (blir minnet bra igen?), den stora tröttheten (är vila eller aktivitet vägen ur det?) och det ibland svåra samspelet med en krävande arbetsgivare eller karriär.
Vår ambition är att varva forskningskunskap med att dela med oss av våra kliniska erfarenheter till andra behandlare som önskar fördjupa sina kunskaper om att behandla stressrelaterade diagnoser. 

Målgrupp: psykologer, psykoterapeuter, kuratorer, läkare och andra i liknande yrken. Vi arbetar utifrån KBT och förutsätter att du har grundläggande kunskaper i det.

Kursledare: Giorgio Grossi (docent, leg psykoterapeut), Walter Osika (med dr, psykiater mm), Kerstin Jeding (fil dr, leg psykolog), Marie Söderström (med dr, leg psykolog) och kollegor på Stressmottagningen

När och var: 10-11 oktober 2013 kl. 9-16, kurslokal inom KI-området (Stockholm/Solna)

Pris 6 500kr (exkl moms). Begränsat antal platser. Anmälan till info@stressmottagningen.com (anmälan är bindande men platsen kan överlåtas till någon annan).

« Tillbaka till nyhetsarkivet