Telefon:
08-524 867 85

Besöksadress:
S:t Göransgatan 84
112 38 Stockholm

Ljudövningar i stresshantering och medveten närvaro


Stressmottagningen erbjuder flera ljudövningar i guidad stresshantering och medveten närvaro. Övningarna är tillgängliga via de flesta strömningstjänster som till exempel Spotify, Apple Music, Tidal och Youtube.

Övningarna baserar sig på de verktyg som vi använder varje dag i vårt arbete med att förebygga, hantera eller behandla stressrelaterad ohälsa och utmattningssyndrom. Grunden är den evidensbaserade metoden ACT, Acceptance and Commitment Therapy, som räknas som tredje vågens kognitiva beteendeterapi (KBT).

Guidade övningar i medveten närvaro

Länkarna till de sex ljudspåren nedan är till Spotify, men övningarna finns även tillgängliga på övriga streamingtjänster. Sök på Stressmottagningen som artist!

  1. Kroppsscanning
  2. Fokusövning
  3. Hjälp att sova
  4. Guidad andning
  5. Hantera känslor
  6. Avslappning

Låt oss på Stressmottagningen finnas med dig under din arbetsvecka!

Vi kan vara med dig när du förbereder dig inför din arbetsdag, när du vill pausa på arbetet, när du är på väg hem från jobbet och sedan igen när det börjar bli dags att förbereda dig inför nattens sömn. Våra tillämpade övningar kan hjälpa dig att ta hand om dig och ha ett hållbart förhållningssätt till ditt arbete:

På väg till arbetet: Härlig morgon? Jobbig morgon? Vår övning hjälper dig att medvetet ta kontakt med nuet, hantera det du behöver hantera just nu och förbereda dig inför dagens arbete på ett bra sätt. Om det passar din rutin, följ gärna vår övning medan du går eller åker till arbetet.

Ta paus under arbetet: Att ta paus är bra – en aktivitet som ger den del av dig som du nyss ansträngt en stunds avkoppling är bra! Om du vill kan du pausa med oss. Vi vägleder dig med medveten närvaro att stanna upp en stund under din arbetsdag, antingen 8 minuter, eller om du bara vill eller kan ta en mindre paus, stäng in dig på toaletten och sätt på vår kortare 4,5-minuters-övning!

På väg hem från arbetet: Efter vissa arbetsdagar kan du vara trött, stressad och ha fullt av tankar som snurrar i huvudet, andra kan vara tvärtom. Unna dig att följa vår övning medan du ställer om från ditt arbetspass till vad det nu är du är på väg till härnäst. Den här övningen passar allra bäst att göra medan du tar dig hem från arbetet, men självklart kan du göra den när det passar dig bäst i omställningen mellan arbetsaktivitet och annat.

Förberedelse för sömn. Den här övningen är gjord för att göras just när du vill ställa om från den aktiva delen av din dag och påbörja nedvarvningen inför din nattsömn (eller huvudsömn). Du får tips – och vägleds att använda dem – som hjälper dig både just ikväll och andra kvällar.

Guidad stresshantering och medveten närvaro

Först leder stresshanteringsövningen dig att slappna av, och sedan att ett steg i taget hantera de tankar, känslor och kroppsförnimmelser som utgör just din stress i nuet. Det är en övning gjord för att tas fram just när du känner dig stressad, eller som du kan välja att öva på emellanåt för att bygga upp färdigheter du sedan själv kan använda när du blir stressad.