Lediga jobb


Specialistläkare inom psykiatri eller allmänmedicin

Till vår mottagning vid Fridhemsplan i Stockholm söker vi en läkare med specialistkompetens inom antingen psykiatri eller allmänmedicin för teamarbete i våra rehabprogram.

Vi har ett beteendefokuserat MMR2-rehabiliteringsprogram för utmattningssyndrom med psykoterapi, fysioterapi och arbetsterapi i grupp och individuellt. I läkarens roll ingår bland annat att genomföra bedömningssamtal med patienter för att bedöma inklusion i vårt rehabprogram, teammöten med patienten samt återbesök. En mycket viktig del av rollen är att vara rådgivande gentemot kollegorna inom teamet. I teamet ingår psykologer, psykoterapeuter, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och fler läkare.

Vi arbetar utifrån en ACT-modell (Acceptance and Commitment Therapy) inom ett beteendemedicinskt synsätt på kognitiv-beteendeterapeutisk grund (KBT).  Vi önskar att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med stressrelaterad ohälsa, men gärna också med andra närliggande områden.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet då vi är ett litet, engagerat team och söker en kollega som kan trivas och utvecklas ihop med oss.

Stressmottagningen ägs och drivs av en forskningsstiftelse, Stiftelsen Stressmottagningen, där ett eventuellt överskott går till forskning inom vårt arbetsområde. Vi arbetar på uppdrag av landstinget inom Vårdval för specialiserad rehabilitering vid långvarig smärta och vid utmattningssyndrom (där vi arbetar endast med patientgruppen med utmattningssyndrom).

Om du är intresserad eller vill veta mer om tjänsten, kontakta Madeleine Arfelt (arfelt@stressmottagningen.se eller 08-524 867 91), gärna genom att skicka ett e-postmeddelande med lite information om dig och ditt CV.

Varmt välkommen med din ansökan!

På uppdrag av SLL


ST-randning

Vi välkomnar intresserade ST-läkare att komma och randa sig hos oss på Stressmottagningen. Erfarenhetsmässigt kan en randning med fördel vara på 50 % och ca 6 månader lång. Då möjliggörs att du som ST-läkare kan följa patienternas rehabiliteringsprocess från början till slut.

På Stressmottagningen finns möjlighet till självständigt arbete med patienter parallellt med klinisk handledning. Du får också inblick i vårt rehabiliteringsprogram och behandling av patienter med utmattningssyndrom. Välkommen att höra av dig!

Kontakta oss:
E-post: jeding@stressmottagningen.com
Telefon: 08-524 867 85