Telefon:
08-524 867 85

Besöksadress:
S:t Göransgatan 84
112 38 Stockholm
   Aktuellt just nu
Stressmottagningens mobilapp finns nu tillgänglig för Android

Stressmottagningens mobilapp med övningar i medveten närvaro och acceptans finns nu tillgänglig även för Android. Övningarna består av ljudspår och texter och är utformade för att träna upp din förmåga att vara här och nu. De går utmärkt att använda på egen hand men kan också vara ett bra komplement till arbete i kontakt med en … Läs vidare »

   Aktuellt just nu
Viktig information – så hanterar Stressmottagningen risken för covid-19

Vi fortsätter att hålla öppet och erbjuder rehabilitering så länge vi inte får andra instruktioner från Folkhälsomyndigheten. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmaningar kontinuerligt. Stressmottagningen bedriver endast planerad sjukvård, vilket innebär att vi inte tar emot patienter/anhöriga med smittsamma sjukdomar. I de fall du har infektionssymtom såsom feber ber vi dig att boka om ditt … Läs vidare »

  Publicerat den 27 maj 2021
Giorgio Grossi i poddsamtal om stress och utmattningssyndrom

Giorgio Grossi, leg. psykoterapeut och forskningsansvarig vid Stressmottagningen, deltar i ett samtal om stress och utmattningssyndrom i podden Nytt tänk med Per Falk. Lyssna här: Spotify: https://lnkd.in/eTwKXrE Apple podcast: https://lnkd.in/eHWZ7Jn Acast: https://aca.st/54f842

  Publicerat den 4 mars 2021
Inslag i TV4 Nyhetsmorgon: Så förändras hjärnan av utbrändhet

I ett inslag i TV4 Nyhetsmorgon berättar hjärnforskaren Hedvig Söderlund om sin nya bok ”Den utbrända hjärnforskaren” och om sina egna erfarenheter av utbrändhet. Hon reder ut vad som faktiskt händer i hjärnan när man drabbas av utmattningssyndrom – och betonar vikten av att få och ta emot hjälp. Den avgörande vändningen för henne själv … Läs vidare »

  Publicerat den 15 februari 2021
”Aldrig mera utbränd” – ny dokumentär från SVT

Giorgio Grossi, leg. psykoterapeut och forskningsansvarig på Stressmottagningen, pratar om utmattning och återhämtning i SVT:s nya dokumentär ”Aldrig mera utbränd”. Medverkar gör också Ana Diaz, Fanna Ndow Norrby, Glara Reza, Adam Svanell, Ermina Imamovic och psykologen Anna Finnes. Se dokumentären på SVT Play.

  Publicerat den 16 november 2020
Krisstress – ny bok om att hantera coronaoro och andra långvariga påfrestningar

Giorgio Grossi, leg. psykoterapeut och forskningsansvarig vid Stressmottagningen, har tillsammans med leg. psykolog Kerstin Jeding skrivit boken Krisstress – att hantera en pandemi, coronaoro och andra långvariga påfrestningar. I boken förmedlar de livsviktig kunskap om varför vi blir sjuka av stress och ger strategier för hur man ska orka i en svår tid. I dagens … Läs vidare »

  Publicerat den 8 september 2020
Fem nya guidade övningar i medveten närvaro

Stressmottagningen har under sommaren släppt ytterligare fem guidade övningar i medveten närvaro: Fokusövning Hjälp att sova Guidad andning Hantera känslor Avslappning Övningarna finns precis som tidigare tillgängliga på Spotify, Apple Music och flera andra strömningstjänster. Prova dem gärna!

  Publicerat den 5 juni 2020
Kroppsscanning – ny övning i medveten närvaro

Stressmottagningen släpper en ny guidad övning i medveten närvaro. Övningen heter Kroppsscanning och den finns tillgänglig på Spotify, Apple Music och flera andra strömningstjänster. Lyssna gärna! Lyssna på Spotify. Lyssna på Apple Music.