Telefon:
08-524 867 85

Besöksadress:
S:t Göransgatan 84
112 38 Stockholm
   Aktuellt just nu
Förändringar i vården för utmattningssyndrom – vi fortsätter ta emot remisser

Region Stockholm har fattat beslut om att vårdvalet Specialiserad rehabilitering för långvarig smärta och vid utmattningssyndrom kommer att avvecklas. Primärvården kommer med hjälp av psykiatrin att ta över behandlingen av utmattade patienter från och med 2025. Tills vidare finns vi fortfarande här och tar emot remisser, bedömer, rehabiliterar multimodalt med våra patienters hälsa och långsiktig … Läs vidare »

   Aktuellt just nu
Anlita Stressmottagningen som anordnare för arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd

Stressmottagningen är nu godkänd av Försäkringskassan som extern anordnare för arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd. Stödet är ett bidrag som arbetsgivare kan få för att förebygga sjukskrivningar och underlätta för medarbetare att komma tillbaka till jobbet efter sjukskrivning. Som arbetsgivare har du ansvar för att förebygga och förkorta sjukfrånvaro hos dina medarbetare. Det kan handla om att anpassa … Läs vidare »

  Publicerat den 14 mars 2023
Tema i Amelia: ”Varför blir kvinnor sjuka av stress”

Senaste numret av Amelia har temat ”Varför blir vi kvinnor sjuka av stress”. Både Stressmottagningens grundare Aleksander Perski och vår leg. psykolog Christiane Van Cappellen har blivit intervjuade. Aleksander Perski: – Vi kan inte luta oss tillbaka och tro att det kommer att lösa sig självt, för det har det inte gjort hittills. Visst ser vi … Läs vidare »

  Publicerat den 27 februari 2023
Giorgio Grossi medverkar i podcasten Rakt in i väggen

Lyssna gärna på Giorgio Grossi i podcasten Rakt in i Väggen – i två avsnitt diskuteras bland annat Stressmottagningen och det görs en djupdykning i Giorgios senaste bok Gå vidare efter utmattning. Avsnitt 1 hittar du här. Avsnitt 2.

  Publicerat den 14 februari 2023
”Så slipper du bli utmattad en gång till” – intervju med Giorgio Grossi i tidningen Vårdfokus

– Sätt gränser både mot dig själv och andra. Är du för aktiv och börjar få tillbaka symtom på utmattning, se dem som dina vänner. De vill att du ska ta hand om dig, säger Giorgio Grossi i en intervju i Vårdförbundets medlemstidning Vårdfokus.

  Publicerat den 8 februari 2023
P3 Dystopia: Vi jobbar ihjäl oss

Arbetsrelaterad stress leder till hundratusentals dödsfall per år och det väntas fortsätta öka. I senaste avsnittet av Sveriges Radios podd P3 Dystopia svarar Stressmottagningens grundare Aleksander Perski och stressforskaren Tores Theorell på frågan varför stress gör oss så sjuka. Lyssna här:

  Publicerat den 9 november 2022
Ny bok av Giorgio Grossi: Gå vidare efter utmattning

Gå vidare efter utmattning: Att förebygga och hantera återfall är en ny bok av Giorgio Grossi, leg. psykoterapeut och forskningsansvarig på Stressmottagningen. Det är en självhjälpsbok för dig som fortsätter att kämpa med långdragna symtom och kanske behöver flera rehabiliteringsomgångar. Här förmedlas praktisk kunskap om hur kvardröjande symtom och återfall kan förebyggas och hanteras med hjälp … Läs vidare »

  Publicerat den 21 oktober 2022
”Så vet du om du är farligt stressad” – intervju med Christiane von Cappellen i Aftonbladet

Aftonbladet har intervjuat Christiane von Cappellen, leg.psykolog på Stressmottagningen, om fysiska och psykiska tecken på farlig stress: – Stress är en folksjukdom och vi måste ändra vårt beteende och våra prioriteringar för att slippa bli sjuka. Ett tips är att fundera över vad som på riktigt är viktigt i livet. Lämna plats åt saker som … Läs vidare »