Telefon:
08-524 867 85

Besöksadress:
S:t Göransgatan 84
112 38 Stockholm
   Aktuellt just nu
Anlita Stressmottagningen som anordnare för arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd

Stressmottagningen är nu godkänd av Försäkringskassan som extern anordnare för arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd. Stödet är ett bidrag som arbetsgivare kan få för att förebygga sjukskrivningar och underlätta för medarbetare att komma tillbaka till jobbet efter sjukskrivning. Som arbetsgivare har du ansvar för att förebygga och förkorta sjukfrånvaro hos dina medarbetare. Det kan handla om att anpassa … Läs vidare »

  Publicerat den 9 november 2022
Ny bok av Giorgio Grossi: Gå vidare efter utmattning

Gå vidare efter utmattning: Att förebygga och hantera återfall är en ny bok av Giorgio Grossi, leg. psykoterapeut och forskningsansvarig på Stressmottagningen. Det är en självhjälpsbok för dig som fortsätter att kämpa med långdragna symtom och kanske behöver flera rehabiliteringsomgångar. Här förmedlas praktisk kunskap om hur kvardröjande symtom och återfall kan förebyggas och hanteras med hjälp … Läs vidare »

  Publicerat den 21 oktober 2022
”Så vet du om du är farligt stressad” – intervju med Christiane von Cappellen i Aftonbladet

Aftonbladet har intervjuat Christiane von Cappellen, leg.psykolog på Stressmottagningen, om fysiska och psykiska tecken på farlig stress: – Stress är en folksjukdom och vi måste ändra vårt beteende och våra prioriteringar för att slippa bli sjuka. Ett tips är att fundera över vad som på riktigt är viktigt i livet. Lämna plats åt saker som … Läs vidare »

  Publicerat den 4 oktober 2022
Christiane van Cappellen pratar om gånghastighet i P1:s hälsoprogram Kropp och själ

Veckans avsnitt av P1:s hälsojournalistiska program Kropp och själ handlar om gånghastighetens betydelse för hälsan. Gäster i programmet är Yngve Gustafson, senior professor i geriatrik, Umeå universitet, Örjan Ekblom, professor i idrottsvetenskap på Gymnastik- och idrottshögskolan, Christiane van Cappellen, leg. psykolog på Stressmottagningen och Sara Hammarkrantz, journalist som skrivit boken Förundranseffekten. Inslaget med Christiane startar … Läs vidare »

  Publicerat den 12 maj 2022
Stressmottagningen söker leg. arbetsterapeut, 80–100 % – tjänsten är nu tillsatt

TJÄNSTEN ÄR TILLSATT. Vi önskar förstärka vårt team för multimodal rehabilitering av utmattningssyndrom med ytterligare en legitimerad arbetsterapeut. Vår rehabilitering är beteendeinriktad, och i teamet ingår också psykologer, psykoterapeuter, läkare och fysioterapeut. Hela teamet arbetar utifrån ACT/KBT och som en av mottagningens arbetsterapeuter kommer du att arbeta utifrån samma grundprinciper. De arbetsterapeutiska insatserna sker såväl … Läs vidare »

  Publicerat den 7 maj 2022
Aleksander Perski fyller 75

Idag säger vi stort grattis till Aleksander Perski som fyller 75 år. Aleksander startade Stressmottagningen som ett forskningsprojekt i januari 2000 och byggde upp verksamheten till att bli den specialistmottagning inom stressrelaterad ohälsa och utmattningssyndrom som vi är idag. Läs gärna DN:s gratulationsartikel.

  Publicerat den 2 maj 2022
Stressmottagningen söker leg. psykolog – tjänsten är tillsatt

TJÄNSTEN ÄR TILLSATT. Leg. psykolog, deltid – tillträde omgående Stressmottagningen är en liten, personlig och engagerad mottagning med lokaler nära Fridhemsplan i Stockholm. Vi har ett beteendefokuserat MMR2-rehabiliteringsprogram för utmattningssyndrom med psykoterapi, fysioterapi och arbetsterapi i grupp och individuellt. I psykologens roll ingår bedömningssamtal, diagnostik, behandlingsarbete (individuellt och i grupp), nätverksarbete, konsultationer och uppföljningar. I … Läs vidare »