Krisstress – ny bok om att hantera coronaoro och andra långvariga påfrestningar

  16 november 2020

Giorgio Grossi, leg. psykoterapeut och forskningsansvarig vid Stressmottagningen, har tillsammans med leg. psykolog Kerstin Jeding skrivit boken Krisstress – att hantera en pandemi, coronaoro och andra långvariga påfrestningar. I boken förmedlar de livsviktig kunskap om varför vi blir sjuka av stress och ger strategier för hur man ska orka i en svår tid. I dagens … Läs mer 


Fem nya guidade övningar i medveten närvaro

  8 september 2020

Stressmottagningen har under sommaren släppt ytterligare fem guidade övningar i medveten närvaro: Fokusövning Hjälp att sova Guidad andning Hantera känslor Avslappning Övningarna finns precis som tidigare tillgängliga på Spotify, Apple Music och flera andra strömningstjänster. Prova dem gärna!


Kroppsscanning – ny övning i medveten närvaro

  5 juni 2020

Stressmottagningen släpper en ny guidad övning i medveten närvaro. Övningen heter Kroppsscanning och den finns tillgänglig på Spotify, Apple Music och flera andra strömningstjänster. Lyssna gärna! Lyssna på Spotify. Lyssna på Apple Music.


Handbok i återhämtning – för vårdpersonal i en turbulent tid

  20 maj 2020

Marie Söderström, leg.psykolog på Stressmottagningen, har tillsammans med Anna Dahlgren, forskare på KI, tagit fram en handbok i återhämtning för vårdpersonal. Tanken med handboken är att ge en ökad medvetenhet om att det är viktigt att försöka hitta strategier för återhämtning, trots det pressade läget i vården. Handboken finns att ladda ner här.


Giorgio Grossi pratar om coronastress i HR Talks Podden

  28 april 2020

Giorgio Grossi, psykoterapeut och forskare vid Stressmottagningen, pratar med Tommy Cau i HR Talks Podden om hur vi konkret dämpar och hanterar stressen under och efter coronakrisen. Lyssna gärna – du hittar poddavsnittet hos Apple och Spotify!


Hantera stress och oro i coronatider

  27 april 2020

Giorgio Grossi, leg. psykoterapeut och forskare vid Stressmottagningen, ger i denna korta film tips och råd om hur du kan hantera stress och oro under coronapandemin.