Telefon:
08-524 867 85

Besöksadress:
S:t Göransgatan 84
112 38 Stockholm
   Aktuellt just nu
Stressmottagningens mobilapp finns nu tillgänglig för Android

Stressmottagningens mobilapp med övningar i medveten närvaro och acceptans finns nu tillgänglig även för Android. Övningarna består av ljudspår och texter och är utformade för att träna upp din förmåga att vara här och nu. De går utmärkt att använda på egen hand men kan också vara ett bra komplement till arbete i kontakt med en … Läs vidare »

  Publicerat den 12 maj 2022
Stressmottagningen söker leg. arbetsterapeut, 80–100 % – tjänsten är nu tillsatt

Vi önskar förstärka vårt team för multimodal rehabilitering av utmattningssyndrom med ytterligare en legitimerad arbetsterapeut. Vår rehabilitering är beteendeinriktad, och i teamet ingår också psykologer, psykoterapeuter, läkare och fysioterapeut. Hela teamet arbetar utifrån ACT/KBT och som en av mottagningens arbetsterapeuter kommer du att arbeta utifrån samma grundprinciper. De arbetsterapeutiska insatserna sker såväl i grupp som … Läs vidare »

  Publicerat den 7 maj 2022
Aleksander Perski fyller 75

Idag säger vi stort grattis till Aleksander Perski som fyller 75 år. Aleksander startade Stressmottagningen som ett forskningsprojekt i januari 2000 och byggde upp verksamheten till att bli den specialistmottagning inom stressrelaterad ohälsa och utmattningssyndrom som vi är idag. Läs gärna DN:s gratulationsartikel.

  Publicerat den 2 maj 2022
Stressmottagningen söker leg. psykolog

Leg. psykolog, deltid – tillträde omgående Stressmottagningen är en liten, personlig och engagerad mottagning med lokaler nära Fridhemsplan i Stockholm. Vi har ett beteendefokuserat MMR2-rehabiliteringsprogram för utmattningssyndrom med psykoterapi, fysioterapi och arbetsterapi i grupp och individuellt. I psykologens roll ingår bedömningssamtal, diagnostik, behandlingsarbete (individuellt och i grupp), nätverksarbete, konsultationer och uppföljningar. I övriga teamet ingår … Läs vidare »

  Publicerat den 18 mars 2022
Anlita Stressmottagningen som anordnare för arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd

Stressmottagningen är nu godkänd av Försäkringskassan som extern anordnare för arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd. Stödet är ett bidrag som arbetsgivare kan få för att förebygga sjukskrivningar och underlätta för medarbetare att komma tillbaka till jobbet efter sjukskrivning. Som arbetsgivare har du ansvar för att förebygga och förkorta sjukfrånvaro hos dina medarbetare. Det kan handla om att anpassa … Läs vidare »

  Publicerat den 3 mars 2022
Ny ljudbok: Råd till dig som är stressad och trött

Giorgio Grossi, leg. psykoterapeut och forskningsansvarig vid Stressmottagningen, har tillsammans med leg. psykolog Kerstin Jeding kommit med en ny ljudbok med specialanpassat innehåll, gjord direkt för den som kanske hellre lyssnar än läser. Råd till dig som är stressad och trött innehåller forskningsunderbyggda grundläggande råd, varvat med övningar och tips för hur man kan ta … Läs vidare »

  Publicerat den 28 januari 2022
Ny forskningsartikel om stress och återhämtning för vårdpersonal

Marie Söderström, leg.psykolog på Stressmottagningen, har tillsammans med Anna Dahlgren, forskare på KI, skrivit en ny forskningsartikel om förebyggande återhämtningsprogram för vårdpersonal. Återhämtningsprogram är hjälpsamt för att gynna återhämtning bland nyutexaminerade sjuksköterskor, bland annat genom att lättare kunna släppa tankar på̊ jobbet under fritiden och att öka kvaliteten på̊ återhämtningen under ledig tid. Programmet förebygger även … Läs vidare »